سیستم جرقهزنی (Ignition System) در خودرو وظیفه تولید احتراق سلامت و بی نقص را بر ذمه دارااست. لوازم یدکی ماشین چینی در مشهد این سیستم بر یک قطعه بسیار اساسی به عنوان کوئل خودرو یا این که با تلفظ صحیح کویل خودرو (Coil) به معنای سیمپیچ، متکی میباشد که وظیفه مهم آن ارتقاء ولتاژ ورودی (۶ یا این که ۱۲ ولت استاندارد باتری) به ولتاژهای بسیار زیاد برای ساخت و ساز قوس الکتریکی شدید (Electric Arc) در رمز شمع های خودرو برای ساخت احتراق بی نقص میباشد.
کویل خودرو یا این که کوئل ماشین چیست؟
کویل یا این که سیمپیچ موردنظر در صنعت خودرو که به عنوان Ignition Coil یا این که کوئل جرقه نیز شناخته می گردد، یک ترانس افزاینده ولتاژ از منبع برق ضعیفخیس نوع DC (برق بدون واسطه) به ولتاژهای فراتر برای ساخت یک قوس الکتریکی (جهش الکترون) بسیار توانمند در دو رمز الکترود شمع خودرو به خواسته استارت مراحل احتراق در درون سیلندر پیشرانه احتراق داخلی میباشد.
این جرقه به اندازهای قدرتمند میباشد که هوای در بین دو قطب الکترود شمع خودرو را یونیزه مینماید و دمای آن را بهشدت ارتقا میدهد. لوازم یدکی چینی مشهد این ارتقاء شدید دما و یونیزه شدن هوا تولید جرقه ابتدایی برای استارت یک احتراق سلامت و بی نقص را ضمانت مینماید.
مایحتاج به تاکید میباشد که کوئل خودرو یا این که کویل ماشین، فقط یک قسمت از جورچین سیستم جرقه خودرو میباشد و این سیستم از بخشهای گوناگون دیگری نظیر دلکو (Disturbutor/قسمت تقسیم جرقه)، وایر شمع (Wire/سیم جابجایی دهنده ولتاژ بالا به شمعها) و در خودروهای امروزیخیس، واحد در دست گرفتن جرقه در ECU تشکیلشده میباشد که به موازات خوی پیشرانه و نوع کاربری راننده از خودرو اجرای نقش مینمایند.
اشکال کوئل خودرو
در تاریخ صنعت خودروسازی عالم، سیستم جرقه خودرو نیز همچون بقیه قسمتها با گسترش و تغییرات مهندسی مواجه شد. در سود مکان تعجب ندارد که کوئل ماشین نیز در گذر فرصت از تغییرات شبیه و بهبودهای فنی بسیار سودمند گردیده باشد.
کوئل تک
کویل تک بر یک پیشرانه فورد
در اولین مثال خودروها تا حدود دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ میلادی، کویل تحت عنوان یک ترانس افزاینده بیرونی، تحت عنوان یک واحد جداازهم بر قسمتی از خودرو (معمولا روی پیشرانه یا این که گلگیر) نصب میشد. این واحد بعد از اخذ ولتاژ تقریبی ۶ یا این که ۱۲ ولت DC باتری خودرو، آن را به ولتاژ خروجی در حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار ولت ارتقاء میبخشید و آن گاه آن را به قسمت تقسیم جرقه یا این که به اصطلاح دلکو منتقل میکرد تا بعداز تقسیم روانه شمع متناظر گردد. این منش پیاده سازی در خودروهای دیرین زیرا نشانه گر کاربراتوری سبک تحت نیز چشم میگردد.
کویل تک درونی
در ورژنهای عرضهگردیده از حدود دهه ۱۹۷۰ میلادی، کویل تک بیرونی بهتیتر قسمت ترکیبگردیده از گروه دلکو تغییر و تحول پیاده سازی بخشید تا نیاز به وجود یک وایر ولتاژ بالا در مسیر دربین کویل خودرو تا دلکو از بین برداشته خواهد شد. همینطور این کوئلهای تازه با ارتقا اقتدار جرقه به حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار ولت مواجه شد تا احتمال عدم جرقه (Miss Fire) به دستکم رسد. این نوع سیستم جرقه در خودروهای کلاسیک آمریکایی، ژاپنی و اروپایی دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ بسیار رایج میباشد.
کویل انحصاری
ست بدون نقص کویل های انحصاری پیشرانه HEMI V8
با توسعه یافتهخیس شدن تکنولوژی در صنعت خودروسازی مخصوصا در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، پیشرانههایی بسیار توانمند روانه بازار شدند که بهمراد کوشش درست، کاهش آلایندگی و ارائه شایسته ترین سعی، مستلزم جرقه بسیار منزه و ضمانتگردیده بودند. از این رو سیستم کوئل انحصاری، یعنی یک کوئل جداازهم بهازای هر سیلندر به بازار معرفی شد. در فیض یک پیشرانه امروزی مدرن، بهازای تعداد سیلندرها از کویل منقطع و مخصوص به هر سیلندر فایده می گیرد. بهتیتر نمونه پیشرانه ۴ سیلندر تندر۹۰ دارنده ۴ کوئل منقطع میباشد. همینطور که پیشرانه W16 بوگاتی شیرون از ۱۶ کوئل انحصاری سود میگیرد.
- ۰ ۰
- ۰ نظر